Evergreen nevű vállalkozásunk 1997 októberében indult, családi vállalkozásként akkor még négy fővel. Elsőként az építőiparban kezdtünk tevékenykedni, és mind a mai napig vállalunk családi házak, ipari létesítmények teljes körű kivitelezését szakképzett csapatunkkal.

1998-tól kibővítettük tevékenységeinket és útjára indítottuk az első olasz gyártmányú Dotti kisvasutat, majd ezt követően egy német gyártmányú Tschu-Tchsu városnéző kisvonatot is. Ezen kisvonatok első állomása Tata volt, melynek nem csak az ott élők, hanem az oda látogató turisták is nagyon örültek.

Ettől kezdve, a kisvonatok a turisták körében nagy tetszést öveztek, hiszen egy-egy túra során bemutattuk nekik Tata látványosságait. A kétezres évektől úgy gondoltuk, újabb városokba is helyezünk el kisvonatot, mégpedig Baján, Egerben és Székesfehérváron. Az volt a tervünk, hogy Magyarország legnagyobb történelmi városaiban elhelyezhessünk kisvonatokat, hiszen tapasztalataink alapján igazi turistacsalogató szórakozásnak ígérkezett.

A nagy keresletre való tekintettel, 2004-ben cégünk elkezdte gyártani a már saját készítésű „Piczinke” névre keresztelt kisvasútjait, melyeket kibérelni és megvásárolni is lehetett.

Célunk főként az, hogy látogatóink kényelmesen ismerhessék meg városaink látnivalóit, és ezáltal egy kellemes élménnyel térhessenek haza otthonaikba.